Riu Serpis og vannreservoaret

Tekst: Klaus Wittrup
Etter vår deilige tur til Barranc L’Encantada, ( les artikkelen her.) hadde vi alle fått smaken på mer friskt og fersk vann. Kjør forbi Pego og opp mot Vall De Gallinera igjen, ikke så langt denne gangen, men ta til høyre i Alpatrò, mot Llombai og Benisili. Etter et stykke deler veien seg i 3, ta til høyre mot L’orxa – ca 5 km. Turen i seg selv, opp over fjellet og ned til byen, er veldig vakker. Når du ankommer byen, er det flere steder å svinge inn, vi valgte å kjøre gjennom byen over broen (Riu Serpis) og parkerte oppe ved den gamle togstasjonen. Det er flere forskjellige ruter å gå, vi valgte den lengste på ca. 17 km.
En rundtur som starter oppe i byen – går opp over fjellet og ned til elven Rio Serpis som man følger tilbake til bilen. De fleste går fra bilen ut langs Rio Serpis til et gammelt el-verk , hvor man kan nyte sin lunsj og slappe av før man går tilbake igjen. Det er mulighet for å fiske i elven og det er også et veldig yndet utfluktsmål for mountainbikere. Elven har sin start i Vall de Polop og utløp i Gandia, og får enda mer vann fra reservoaret Embalse de Beniarrés, som ligger ved byen ved samme navn, kun ca. 3 km fra L’Orxa. Vi kjørte opp dit og fikk oss en fantastisk opplevelse. Reservoaret er 268 hektar stort og er det nest største i Alicante-provinsen. I 1958 ble den 58 m høye demningen bygget. Man kan både gå og kjøre over den. Her er det også gode muligheter til å fiske ( bl.a. fins det karper), og det er flere små strender hvor man kan ha piknik mens man nyter sol, fuglesang og klukkingen fra elven. Hvis man får lyst til å mosjonere, kan man velge mellom mange forskjellige vandreturer på forskjellige lengder i området rundt reservoaret.

Et fantastisk område for en dag der man bare vil være ute i og med naturen.
Deilig å oppdage at vannet stadig fosser og er her til glede og beundring…
Jeg heter Klaus Wittrup, og er «vannmann», og har nå bodd i Spania i 7 år. For noen år side var jeg så heldig å få en fantastisk mulighet. Det var muligheten til å tilby folk rent og sunt drikkevann direkte fra springen, og også rent vann i dusjen. Det vil si vann fri for klor, bakterier, tungmetaller mm. Jeg ser det som min oppgave å informere så mange som mulig om hvor enkelt, lett, og rimelig det er å unngå den skadelige kloren, og dermed få være i kontakt med rent og deilig vann.
Derfor kommer jeg også gjerne ut til mindre forsamlinger og holder et lite foredrag/innlegg om vann generelt, og forteller om hvilke muligheter som finnes for å få tilgang på rent og sunt vann.
Jeg har virksomhetsområde på hele Costa Blanca Nord, fra Villajoyosa til Denia.
I løpet av 2016 vil jeg skrive artikler for magasinet Bo i Spania som omhandler vann, så følg med!

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com