DNSCB - Tennis og dressurridning

Tekst: DNSCB
 Silje og Claudia er begge 16 år og går i første klasse på studiespesialisering ved Den norske skole Costa Blanca. Venninnene er begge svært opptatt av idrett, men av hver sin idrett: tennis og dressurridning.
Silje Silsith Skjemstad (til høyre) er oppvokst i Hommelvik utenfor Trondheim. Hun rakk å fullføre 1.klasse ved Hommelvik skole før familien flyttet til Spania. Siden har hun vært elev ved DnsCB, og går nå altså første året ved videregående.
For 4 år siden begynte hun å spille tennis. Sammen med deltakere fra Russland, Chile, Storbritannia, Holland, Belgia, Norge og selvfølgelig Spania trener hun ved anlegget til Suter Tennis i Albir. Et meget internasjonalt miljø for ei jente fra Trøndelag som også har ei mor som opprinnelig kommer fra Thailand. Tennisen er nivådelt, og Silje deltar på turneringer både i Albir, Alicante og i ulike byer i provinsen. Ofte kommer lag fra andre byer til Albir for å delta i turneringer.
Spansk har hun lært seg, men æren for det gir hun til Pilar som er hennes spansklærer ved DnsCB. Ved Suter Tennis i Albir går det mest på engelsk.
Når hun ikke spiller tennis, går hun ofte på treningsstudioet Jacobs Gym i Alfaz del Pi.
For Claudia Henriksen (til venstre), som går i samme klasse som Silje, er det dressurridning som er den altoppslukende sporten. I Spania er dette en stor sport med høy prestisje og svært mange deltakere. Claudia har nådd et meget høyt nivå og deltar tre ganger i året på elitetrening i Madrid sammen med de aller beste i Spania. Ikke verst av en 16-åring!
Claudia er født og oppvokst i Spania. Med spansk mor og norsk far ble det til at hun begynte ved DnsCB allerede i løpet av 1. klasse på barneskolen. Claudia hevder hun er mer spansk enn norsk, men behersker det norske språket og væremåten helt fullkomment.
Familien eier selv fire hester som holder til i staller i Alicante og Villajoiosa. Hestene dresseres bl.a. til å opptre i middelaldershow.
Men det er konkurransene som Claudia er mest opptatt av. Og det har blitt mange av dem siden hun i 2011 vant et nasjonalt, spansk hestemesterskap. En andreplass i Valencia-mesterskapet og 12. plass i hele Spania er heller ikke noe å kimse av.
Det er i all hovedsak en spansk sport med spanske utøvere, men også noen nordmenn har deltatt i denne internasjonalt store sporten. Og plass til flere er det.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com