DNSCB - Ta 1 år eller 13 på Den norske skole Costa Blanca

Tekst: Jorid Skinnehaugen Myhre, DNSCB

Fra venstre: Hege Vareide Augestad (planinspektør), Wenche Jacobsen på kontoret, Nils P Lie-Gjeseth (viserektor) og Jorid S Myhre (rektor)
Det er oppfordringen fra oss på skolen på Costa Blanca.
Jeg, Jorid S Myhre, har allerede vært her ett år som rektor på skolen, og flere spennende år venter. Dette første skoleåret har gått utrolig fort og opplevelsene har stått i kø.
Det første møtet med elever, foreldre og ansatte har vært udelt positivt. Jeg gleder meg til fortsettelsen – til å møte både nye og «gamle» elever og ansatte igjen til høsten.
Jeg vet at mange i Norge vurderer å ta en år eller flere i utlandet, og her på skolen møter vi mange familier som har tatt skrittet helt ut. De gir tilbakemelding på å bli godt mottatt og inkludert fra første dag.
Folk som er etablert her deler villig på sin erfaring og kompetanse – og kommer med gode råd om stort og smått.
Skolen vår er den største av alle skoler i utlandet, og tilbyr skoleplass til elever fra 1. klasse – 13. skoleår. I videregående skole har vi både studiespesialisering og Helse- og oppvekstfag. Vi følger norsk læreplan, men får spansk klima, språk og kultur «med på kjøpet». Trivsel og vennskap står i sentrum.
Området rundt skolen er unikt – der avstand fra hav til fjell er kort. Det er også små avstander fra skolen til de ulike stedene som Alfaz sentrum, Altea, La Nucia, Albir, Finestrat, Benidorm og Polop. En liten biltur nordover til Valencia eller sør til Alicante – så har man plutselig litt følelse av storbylivet.
Som barn og unge i Norge liker norske barn og ungdom som bor i Spania å utfolde seg med andre aktiviteter enn å gjøre lekser og å se på TV. Costa Blanca er et område der du kan drive med et utall aktiviteter på helårsbasis. Nå er ikke skigåing en av disse, men elever ved Den norske skole Costa Blanca driver med så mye annet i fritiden: selvfølgelig fotball, kickboksing, hesteridning, tennis, golf og drilling - bare for å nevne noe. Du kan lese mer om disse aktivitetene ved å følge linkene til våre reportasjer.
Dette er noen av svært mange aktiviteter barn og unge driver med på Costa Blanca. Nå i sommer drar mange av elevene på ferie til Norge. Men når det igjen blir høst og september starter disse aktivitetene - og en rekke andre opp igjen og utgjør et attraktivt tilbud til alle unge som ikke synes skole og TV er nok.
Vurderer du og din familie ett år eller 13, og sitter på mange spørsmål: ta kontakt da vel!
E-mail-adressen til skolen: costablancaskole@costablancaskole.com
Ved den første kontakten med skolen vil du nok møte en av oss i administrasjonen: Hege Vareide Augestad (planinspektør), Wenche Jacobsen på kontoret, Nils P Lie-Gjeseth (viserektor) og Jorid S Myhre (rektor)

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com