Sierra Helada

Tekst og foto: Siv Midtbø, www.outboundadventures.co.uk
Sierra Helada er en nasjonalpark og en vakker fjellkjede som skiller byene Albir og Benidorm her på Costa Blanca-kysten. Den er også kjent som isfjellet, Helada betyr frost/is på spansk, det kommer av at den ser ut som et stort isberg om man ser det fra havet om natten. Historien kommer fra når fiskerne var ute på havet og månen skinte på fjellet, så det ut som is/snø på grunn av kalsiumet som er i steinene.
Sierra Helada ble tildelt status som naturpark den 11. mars 2005. Med sine 300 meter høye klipper og 5 600 hektar, er denne naturparken den første kombinerte marine- og naturparken i Valencia-regionen. Den er virkelig verdt et besøk der den ruver over Middelhavet. Skal man virkelig brenne av noen kalorier, er dette den perfekte turen, for man kan samtidig nyte imponerende utsikt og bli kjent med de fantastiske områdene rundt Benidorm.
Når dette er sagt må man huske at dette er en tøff tur. Ja, det er en dagstur, men man trenger rikelig med vann og gode sko og gjerne litt niste. Det er en avstand på ca 9 km og vil ta omtrent 4 til 5 timer, avhengig av formen.
Fra Albir kan man parkere ved en offentlig parkeringsplass, der markerer man starten og begynner på en jevn, buktende klatring opp til toppen hvor en telekommunikasjonsmast ligger. Denne stigningen kan være hard, men med sakte tempo, pauser og små skritt når man stolt toppen til slutt. Dette er det høyeste punktet på Sierra Helada på 438 moh.
Før man går videre, anbefaler jeg å ta en liten stopp her ute på kanten av klippen og nyte en nydelig utsikt. Dette er et toppunkt hvor man på en klar dag kan være heldig og se over til Ibiza, og kanskje du også vil se delfiner der ute. Sett deg ned i 5 minutter, ta noe drikke og snacks, for man trenger å lade opp litt energi til turen videre.
Turen videre langs Sierra Helada fortsetter med flere krevende opp- og nedstigninger, og regel nummer én er å alltid holde stien. Det er lett og fristende å gå utenfor, men husk det er bratt terreng, og vær forsiktig når du tar bilder ved stupet og de bratte klippene. Følg også med på hvor du setter foten så man ikke snubler, det er smale stier. Når det er sagt, så er dette en nydelig tur hvor man kan nyte synet av Middelhavet på den ene siden og vakker utsikt over Benidorm, Albir og Alfaz Del Pi på den andre siden. Du kan også se de mektige fjellene som strekker seg utover hele landskapet, fra Puig Campana til Sierra Bernia. Hold også utkikk etter den lille, sjarmerende landsbyen Taberna i det fjerne.
Til slutt vil du komme fram til et utsiktspunkt hvor du ser utover hele Benidorm, man må så følge asfaltveien nedover til byen for å ordne transport tilbake til startpunktet.
Dette er ingen tur for de med høydeskrekk, men en veldig fin tur å ha opplevd her på Costa Blanca. Ta med deg en venn og legg ut på et eventyr sammen, bare husk fjellregler som godt fottøy og rikelig med vann og snacks, og ikke glem kamera!
GOD TUR !

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com