Rundkjøringen i Calpe

Tekst og foto: Terese Berrian
Store summer brukes på å anlegge, utsmykke, og vedlikeholde de flotte rundkjøringene man finner langs Spanias motorveier. Man kan miste pusten av de største installasjonene, samtidig som det å manøvrere seg gjennom rundkjøringene skaper en del åndenød og forvirring, men det er en annen historie.
Disse opphøyde sirklene kan være pyntet med busker og trær, stedsnavn i store bokstaver, eller iøynefallende skulpturer. Sistnevnte fungerer som en slags “på farten”-kunstutstilling, der man knapt rekker å registrere detaljer før man har sust forbi.
I Calpe finnes det en rundkjøringsskulptur som virkelig skiller seg ut, i Avenida de los Ejércitos Españoles like ved politihuset. “Elogio al Progreso” viser romskip og utenomjordiske vesener i nærkamp. Den ble et permanent innslag langs hovedveien i 2005 og ble skapt av Viktor Ferrando, en lokal kunstner fra Calpe som henter inspirasjon fra science fiction. Ferrando har oppnådd internasjonal suksess med sine fantastiske skulpturer i stål og jern. Les mer om kunstneren på hjemmesiden: www.viktorferrando.com

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com