På tur med Gert til Alcalá del Júcar

Tekst og foto: Gert Trygve Olsen

Overstyrmann Gert Trygve Olsen med hele verden som sin arbeidsplass, trives godt på jobben, men aller best på Costa Blanca. Han og familien er nå bosatt i Alfaz del Pi, og fremover vil han nå og da skrive spalte fra deres oppdagelsesreiser i Spania.

Knappe to timer unna Alicante ligger en sjarmerende liten by som elven Rio Júcar renner gjennom.

Jeg har nå vært der to ganger med familie og venner, en rolig atmosfære, relativt lite turister, og en nydelig kald elv gjør at jeg ikke ser bort fra at det blir flere turer.

Byen er spesiell, på tur dit kjører man gjennom et jordbruksområde før veien stuper ned en canyon der de fastboende har bosatt seg halvveis inni fjellet. Kjølig om sommeren og kaldt om vinteren!

På toppen av byen (en bratt spasertur) ligger Castillo de Alcalá del Júcar, en borg opprinnelig satt opp av maurerne før den ble erobret av kristne på begynnelsen av 1200-tallet.

På tur opp mot borgen kan du besøke flere grotter, den mest kjente er kanskje Cuevas Del Diablo. Inkludert i billettprisen er en drikke på restauranten inni fjellet. Spennende for store og små!

Elven Rio Júcar er grunnen til at vi testet ut Alcala del Jucar, jeg var nysgjerrig på starten til Les Fonts de l'Algar og leste en plass at det var Alcala del Jucar, det stemmer ikke men det var uansett et lykketreff. Nydelig kald elv på varme sommerdager og de har laget en liten strand midt i sentrum.

Når det gjelder overnatting kan jeg anbefale Hostal Alcala del Jucar, flotte rom til en god pris, og bare gode 100 meter fra torget.

God tur!

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com