Intervjuet - Med Tonje Fjeldberg Elshaug

Tekst: Terese Berrian
Tonje Fjeldberg Elshaug, opprinnelig fra Hitra utenfor Trondheim, kom til Spania og Costa Blanca i 2014 som en herlig, positiv vitamininnsprøytning. Hun og mannen har en stor familie bestående av fire jenter, to hunder og nå hele fem hester. De har opprettet flere firma i Norge de siste årene, blant annet et av Norges største bryn- og vippestudioer i Trondheim. Her i Spania har Tonje tatt tak i flere veldedighetsprosjekter, for hun er lidenskapelig opptatt av at man skal følge sine drømmer, samtidig som man hjelper andre på veien.
Hvordan kom dere på å flytte til Spania?
Jeg har alltid ønsket å bo i Spania! Kanskje det er derfor jeg utdannet meg innen reiseliv, det var også der jeg traff min fantastiske mann Emil. Vi er begge drømmere og satte oss store mål, og hadde samme troen på å jobbe hardt for å virkeliggjøre dem. I 2012 bestemte vi oss for å satse på vår største drøm – å flytte til Spania! Så ble det nesten tre år med ekstra hard jobbing og visualisering for å holde fokus på målet. Men man må bare satse for å finne lykken. Nå har vi bodd i San Rafael i 1 ½ år med jevnlig pendling til Norge for å holde kursen videre på Glimt-firmaene våre; Glimt Global, Glimt Event, Glimt Lashes and Brows og Glimt Bli Ny Studio.
Hvordan trives familien?
Vi stortrives! Våre to største jenter her nede går begge på DNSCB, og vi kunne ikke vært mer fornøyd. 14-åringen vår gikk fra middelskarakterer til toppkarakterer her, og det tror jeg kommer av en blanding av alt. Klassen, lærerne, miljøet, men også at det er mye energigivende sol som bidrar til trivsel og inspirasjon. Minstepia på fire år trives veldig på den norsk/spanske barnehagen i La Nucia og babler i vei på norsk, engelsk og spansk. Tenk hvilke fremtidsmuligheter det gir med tre flytende språk i en verden som blir mer og mer global...
En del av Spania-drømmen var også å finne tid sammen til noe som vi alle trivdes med. Det har medført at hest er den store fritidssysselen hvor alle har hver sin, fra en liten ponni til stor fullvoksen Andalucier. Vi får vært mye ute i naturen og er i stallen Centro Hipico Sierra Helada hver dag.
Hvilke veldedighetsprosjekter støtter dere?
Vi starter ikke en business med å drømme om materielle goder, det må komme fra hjertet. Vi ønsker å skape muligheter for andre og ha nok til å dele med mennesker og dyr. I tre år har vi vært ambassadører for et hjelpeprogram i Afrika, der vi støtter flere barn med mat og skolegang. Her i Spania er det mange i nød, og vi støtter blant annet krisesenteret, barnehjemmet, mishandlede hester, og hunder som trenger nye hjem. Det er viktig å vite at hjelpen faktisk kommer frem til de som trenger det, så jeg har vært med på å dra direkte i butikken og kjøpe mat og essensielle ting til kvinner på krisesenteret. Og siden jeg reiser så ofte, tar jeg gjerne med donasjoner av nødvendige ting til barnehjemmet fra Norge. En pakke med barnebleier er til stor hjelp hvis noen ønsker å bidra.
Fortell om klinikken din.
Glimt Lashes and Brows åpnet i februar i fjor en avdeling på Albir Medical Clinic. Jeg og søsteren min Marte Fjeldberg var en av de første elevene til den kjente brynskongen Fred Hamelten på hans ettertraktede brynsutdanning i 2013.
Jeg gikk på ett års utdannelse i Threading, for å spesialisere meg i forming av bryn etter ansikt og farge. Jeg liker å si at threading er som “en ansiktsløfting uten kniv”, og at det får kunden til å se yngre og bedre ut. Jeg er den eneste her i området som har en så høy utdannelse i forming og farging av bryn. Fred Hamelten har også vært her nede og besøkt og fulgt meg opp personlig. Det er en ære å få en så tett oppfølging av verdens beste innen dette kunstfeltet. Har blitt så glad i Fred og konen Tina. To helt fantastiske, generøse mennesker. Jeg er også meget stolt over at min eldste datter Christina har gått i mine fotspor som Hamelten Star-brynstylist og trener i vippe-extension.
Jeg var også en av de første i Norge som ble uteksaminert i Novalash vippe-extension i februar 2006. Etter fem år fikk jeg også anledning til å bli instruktør, med ansvar for all opplæring og distribusjon av vippeutstyr i Norge. Nå har jeg også ansvar for Spania og ønsker å samle positive og «hungrige» mennesker i teamet.
Har du et favorittsted i Spania?
Det må bli på hesteryggen i skogen ved Rancho Sierra Helada mellom Albir og Benidorm, der trærne vokser sammen som en allé, og alt bare forsvinner og jeg kan senke skuldrene. Men jeg er glad i hele området her på Costa Blanca. Så takknemlig for nye venner og koselige kunder som gjerne vil støtte en norsk grunder.
Til slutt vil Tonje presisere at man må aldri gi opp drømmene sine, og man må gjøre det som gjør en selv lykkelig. La deg inspirere og grip dagen!
"Tonje er, det må da være lov å si det, min aller beste elev. Jeg er stolt av henne! Hun tar jobben veldig seriøst og leverer alltid flotte øyebryn. I tillegg har hun en fantastisk personlighet. Hun er snill, veldig glad i mennesker og er en fredelig person. Jeg er blitt veldig glad i Tonje. Hilsen Fred Hamelten"

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com