Intervjuet - Med Kristin Bjørnås

Tekst: Terese Berrian
Kristin Bjørnås (36) og familien solgte alt de eide i Norge for å satse på Spania-drømmen.
Sammen med mannen Vidar har hun åpnet Medisol i Villajoyosa, og de ser frem til mange gode år på Costa Blanca.
Når begynte dere å tenke på å flytte til Spania?
Vi hadde bodd i Arendal i vel ti år, der Vidar var fastlege og jeg jobbet som fysioterapeut på sykehus og rådgiver i NAV. Tanken om å flytte oppsto for to-tre år siden, da vi hadde et sterkt ønske om å starte noe eget i Spania. Vi undersøkte muligheter for å drive legekontor og tok en avgjørelse for ca. 1 1/2 år siden om å starte Medisol og satse helhjertet her nede.
For at alt skulle være så riktig og trygt som mulig, planla vi flytteprosessen over lengre tid.
Fortell om hva jobben din går ut på.
Vi ønsker å levere gode legetjenester med høy kvalitet, og være et bindeledd mellom norske og spanske helsetjenester. Vi har kontakt med fastleger og spesialister i Norge og kan hjelpe våre klienter med det. Jeg er sekretær på kontoret, og har ansvaret for vakttelefonen døgnet rundt. Etter hvert ønsker jeg å jobbe med fysioterapi på kontoret, og f.eks. tilby gruppetrening i kontorets store, flotte kjeller.
Hvorfor valgte dere å etablere legekontoret i Villajoyosa?
Etter mye rådføring om hvor det kunne være best, falt valget på Villajoyosa. Vi fikk vite at det ikke fantes norsk el. skandinavisk legekontor i  byen,og vi fant gode lokaler i sentrum. Det er også mange byer som ligger i nærheten av Villajoyosa, med nordmenn som kan benytte våre tjenester. Flere og flere nordmenn velger å kjøpe bolig der til feriebruk eller langtidsopphold, og jeg har sett at det bygges mye nytt, helt nede ved stranden.
Klimaet gir folk med helseproblemer en bedre og mer aktiv hverdag. Stranden og strandpromenaden skiller seg ut som noen av de fineste i området. Det er en veldig langgrunn strand med lekeapparater og fotballbane, og det er flotte turmuligheter i fjellene rundt, både til sykling og gåturer.
Villajoyosa har et passe stort bysentrum som har beholdt et spansk særpreg, med fine gater, stort utvalg av småbutikker, og litt annerledes stemning enn andre byer. Særlig gamlebyen er unik og koselig, med kirken, smågater og markeder.
Med kontor i Villajoyosa, hvorfor valgte dere i bo i Alfaz del Pi?
På grunn av skolen, og det fungerer helt fint! Det tar drøye 15 minutter å kjøre på 332'en til kontoret. Det finnes en fin sykkelrute over Finestrat, og jeg håper å kunne få bruke sykkelen mer til og fra jobb.

Hvordan trives barna?
Vi har tre små på 3, 6 og 8 år. De to eldste går på DNSCB, rett ved huset vi leier. Vi er veldig fornøyd med skolen og lærerne der, og det er de også. Vi undersøkte skolen på forhånd og gjorde et bevisst valg om å velge norsk.
Den norske skolen gjør det enkelt for barnefamilier å flytte til Spania, for de sørger for en god overgang og enkel integrering.
Derfor valgte vi å bosette oss i området ved skolen. Det er lettvint, trygt, og et fint område for barn, der det er lett å få venner. For oss voksne er det et åpent og inkluderende miljø med masse hyggelige mennesker.
Minstemann går i Den norske barnehagen i La Nucia. Den har en fantastisk beliggenhet i det flotte idrettssenteret, som tilbyr barna masse varierte uteaktiviteter. Og det tar bare fem minutter å kjøre dit fra skolen.
Av fritidsaktiviteter går eldstemann på sjakk, der alt foregår på spansk, så far er med for å oversette, og da går alt bra. Han går også på fotball som har et internasjonalt miljø, også der går alt på spansk. Jenta vår har begynt på friidrett. De får en god samhørighet og et godt språkgrunnlag. Det var viktig for oss å komme tidlig i gang med aktiviteter i det spanske lokalmiljøet for å få til integreringen.
Som familie kjenner vi på at vi opplever mer av den gode utetiden, både hjemme i hagen, og på fjellet eller stranden.
Barna får rett og slett være mye mer utendørs her i Spania.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com