Guadalest - byen på fjelltoppen

Guadalest - byen på fjelltoppen


Tekst: Terese Berrian
Foto: Kirill Kedrinski 123rf.com

Guadalest er en populær turistattraksjon på Costa Blanca Nord, faktisk så er det den mest besøkte landsbyen i Spania. Den ligger 25 km innenlands fra Benidorm, omringet av fjellene Aitana, Serella og Xorta. Fjellene danner et naturlig forsvarsverk rundt byen som ble grunnlagt i år 715 av maurerne som en strategisk høyborg. Lokalbefolkningen fant trygghet innenfor festningens murer og byen begynt å vokse. Maurene bygget sine hjem utenfor San José-porten, og det er der vi finner flesteparten av dagens restauranter, museer og butikker. Porten er den enesten inngangen til den øvre landsbyen der man kan besøke kirken, det gamle fangehullet, klokketårnet, San José-borgen, Casa Oduna og Alcozaiba-fortet.
Borgen på toppen av verden
Dette er en spennende utflukt for barna, som kan tre gjennom porten og opp den mørke tunnelen, utforske fangehullet og løpe ned brosteinsgater. Det er bare ruiner igjen etter borgen Castillo de San José, men på toppen står det teleskoper som kan rettes mot dalen og fjellene rundt.
Lokalbefolkningen lever av turismen, så du kan forvente å finne mange suvenirbutikker, men også unike håndverks- og kunstutsalg. Barna kan kjøpe seg tresverd og skjold og leke at de er riddere i den gamle spanske borgen.
Mandelblomstringen i Valle de Guadalest
Våren er en flott tid til å utforske Guadalest på. Da er det færre turister enn om sommeren, og været innbyr til å utforske dalen og kanskje rusle en tur rundt det menneskeskapte vannreservoaret. Ikke minst slår mandeltrærne ut i full blomst i Guadalest-dalen, der elven sørger for fruktbar jord og fjellene gir ly for vinden.
Blomstringen har kommet tidligere enn vanlig i år pga den uvanlige varme vinteren vi har hatt. Vanligvis kommer de første rosa og hvite mandelblomstene mot slutten av januar og varer ut februar, men nå anbefales det ikke å vente for lenge. Og skulle vinteren plutselig melde sin ankomst med kulde og regn, tåler dessverre ikke de skjøre blomstene det.
Foto: Dariya Maksimova 123rf.com
Foto: Veronika Vasilyuk 123rf.com

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com