DNSCB - Wakeboard

Tekst: DNSCB
 Aryan Stephen Elliot, Viktor Antonsen Hjelle og Sebastian Bye Aguilar har denne høsten starta i 9. klasse ved DnsCB. De bor altså her i Spania. De bor ikke i Norge. På Costa Blanca er det mye sol og varme, men minimalt med skiterreng og snowboardbakker. Derfor har disse tre guttene funnet ut at de skal bruke mye av fritiden sin til å stå på Wakeboard.
Wakeboarding er en sport som begynte å slå an på 1980-tallet. Sporten beskrives som en blanding av vannski, snowboard og surfing. Da amerikaneren Tony Finn, eller «The Skurfer» oppfant sporten ble han trekt rundt av en båt på surfebrett. I dag har utviklingen kommet en del lengre, og wakeboarding utøves på egne baner der deltakerne trekkes rundt ei kabelløype i vannet.
14.åringene Aryan, Viktor og Sebastian er så heldige å bo nær Benidorm. Benidorm er i besittelse av Europas første, største og eneste wakeboardbane på åpent hav. Og det liker gutta. Utstyrt med brett, sko og sikkerhetsutstyr benytter de ofte Cable-Ski-banen i Benidorm til å få utløp for sine ferdigheter i det våte element.
Her hopper de på «rails», hopp laga av flytende plast, eller gjør lignende triks som de ville ha gjort om de bodde i Norge og brukte snowboard. 1000 euro må de ut med for å få skikkelig utstyr, brett, egne sko og en drakt som fungerer som en flytevest. Med dette og en hjelm er de godt sikra mot ulykker som kan skje når du hopper i en fart av nesten 30 km/t. Men som guttene sier, vi har bare opplevd småskader. Og det får man jo i alle idretter. Og sporten utøves av folk i alle aldersgrupper. Til og med gamlinger over 50 år kan være med på dette, forteller de etter å ha tenkte over alderen til de som hopper rundt i bukta utenfor stranda Poniente i Benidorm.
Mens Aryan og Viktor har bodd i Norge det meste av sitt liv, riktignok rundt Bergen, har Sebastian bodd i snørike Andorra en periode. Godt grunnlag for å delta i aktiviteter sammen med spanjoler, belgiere, engelskmenn og tyskere på banen i Benidorm. Sebastian oppnådde også 2. plass i en nasjonal konkurranse i wakeboarding for sin aldersgruppe i sommer. «Dette er noe vi vil fortsette med!», bedyrer alle tre guttene. «Vi slipper masete trenere, har det gøy og bestemmer selv hvordan vi skal bli gode til dette» avslutter guttene før de igjen må haste inn til undervisning i 9.klassen. Og norskundervisning.
Mer om Cable-Ski i Benidorm finner du her: http://www.cableskibenidorm.com/

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com