DNSCB - Kickboxing

Tekst: DNSCB
 På 1970-tallet fant noen ut at det gikk an å kombinere slag fra boksing, og spark fra karate. Den da nye sporten fikk navnet kickboxing. USA var landet sporten oppsto i, men spredte seg raskt til Europa.
Naomi Jahren, Mille Skogstrand og Eireen Lindstrøm er tre norske jenter som til daglig går i 5. klasse ved Den norske skole Costa Blanca. De er fra henholdsvis Sandefjord, Bergen og Arendal i Norge, men har bodd i Spania i tre, fire år allerede. Og de har kickboxing som hobby to kvelder i uka. Trener gjør de i Albir hver tirsdag og torsdag ettermiddag. Omkring 13 gutter og jenter under 13 år, fra land som Holland, Sverige, Spania og Norge forenes i denne etter hvert store sporten.
I 2005, da disse elevene ble født, vant Tonje Sørli to gull og Arild Mikalsen ett i VM i kickboxing i Szeged i Ungarn. I Norge har kickboxing blitt utøvd siden midten av 70-tallet. I dag er det over 1,2 millioner som kickboxer i 75 ulike land. Spania er et av disse.
Barnekickboxing er kickboxing for barn, på barns premisser. Den skal vektlegge gode holdninger og gjensidig respekt. Barna skal lære hva som er rett og hva som er galt.
Klubben jobber mot mobbing, sier jentene. Før en av dem hevder at kunnskapen fra boksing og karate er nyttig kunnskap i den daglige omgangen med plagsomme småsøsken.
De trener i vanlig treningstøy, men barfota og med leggbeskyttere. Instruksjonene går på spansk og engelsk, fra kjæresteparet Victor og April som trener dem til daglig. Vi har plass til flere, sier de, men innrømmer at noen på skolen har forsøkt og funnet ut at det var ikke «deres greie». Kickboxing er litt skummelt for de som er «voksne» og over 13 år, bedyrer de. Når du fyller 13 kan du delta i kamper. Jentene våre trener inntil videre.
Det er viktig for jenter å kunne forsvare seg, konkluderer jentene i 5. klasse som ikke har planer om å legge denne sporten på hylla med det første. Vi tror dem på det.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com