DNSCB - Golf med Mikkel

Tekst: DNSCB
 Mikkel Antonsen heter han og er elev ved Den norske skole Costa Blanca. Mikkel så dagens lys i desember 2001, noen dager før julaften i det året Tiger Woods gjorde rent bord i de fleste golfturneringer på toppnivå, Haakon og Mette Marit giftet seg og Kjell Magne Bondevik var statsminister i Norge. Nå går Mikkel i 9.klasse og har en altoppslukende interesse: sporten golf.
Mikkel startet første gang med golf som 8 åring. Norge har lange og kalde vintre der muligheten for aktivt golfspill begrenser seg til sommerhalvåret. Og det blir i minste laget for 9. klassingen ved DnsCB.
På Costa Blanca er det mange muligheter for golfentusiaster. Mikkel benytter banen i Benidorm, nedenfor Terra Mitica, Villaitana Golf. Og han er god. I sommer oppnådde han en 3.plass i junior-NM i Norge!
Men Mikkel er klar på at spanjoler er bedre i golf enn nordmenn. Ved turneringer her nede deltar ofte 90 unge mennesker i aldersgruppen opp til 16 år. Da er konkurransen hard. Mikkel spiller fra i år av i "cadete"-klassen i Valencia-regionen. Nå blir det tøffere å kvalifisere seg til turneringer, da mange av disse er nasjonale med spillere fra hele Spania. Mikkel har nå HC (handicap) 3.5, men håper de neste turneringene skal bringe han ned på 2-tallet. Da vil han kunne delta i alle nasjonale turneringer han ønsker.
I likhet med mange andre unge mennesker som har en aktiv fritid i spansk miljø, har han lært seg flytende spansk. Han er nesten eneste utlending i dette aktive golfmiljøet, den eneste andre utlendingen han kan komme på er en spiller fra Saudi-Arabia. Golf er en populær sport blant unge som eldre spanjoler.
Vi er overbeviste om at vi får høre mer om Mikkel i årene som kommer. Om han havner som overskrift i norske eller spanske aviser, får framtiden vise, men høre om ham – det vil vi nok. I mellomtiden blir det mye golfspill, skolearbeid og mingling med venner framover.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com