DNSCB - Fotball på høyt nivå med Cayetano

Tekst: DNSCB
 I 6.klasse ved DnsCB går det en gutt. Han har det ikke helt norskklingende navnet Cayetano Gutierrez Rossvær og blir 12 år før denne utgaven av «Bo i Spania» går i trykken. Cayetano kom til skolen i 4. klasse fra spansk skole. Han gikk halvparten av 5. klasse i spansk skole, men kom tilbake igjen og sier klart at han vil gå på norsk skole resten av skoleløpet. Tror han. For det som avgjør det er til syvende og sist hvilken karriere han gjør i sporten han elsker over nesten alt i verden: fotball.
Cayetano var bare 4 år da fotballen «tok han». Da spilte han på laget til Alfaz del Pi. Spania finner sine fotballtalenter mye tidligere enn i Norge, for å si det forsiktig. Neste klubb ble La Nucia som ligger på et høyere nivå enn Alfaz del Pi. Da Cayetano var 9 år gammel var heller ikke La Nucia gode nok for det som viste seg å være et fotballemne av stort kaliber. Etter tester og prøvespilling ble A-laget til Hercules i Alicante den nye arenaen for 9-åringen.
Men Cayetano ville mer og oppnådde å bli plukket ut til å spille ved «fundacion Marcet» i Barcelona, en fotballskole der stortalenter fra de største klubbene i Spania har sprunget med sine fotballsko. Han fikk stipend og pendlet et halvt år mellom Barcelona og Alfaz del Pi.
Men pendlerlivet er hardt for en ung pode, så Cayetano ville hjem igjen til Alfaz og Den norske skole Costa Blanca. Dette skoleåret spiller han for Hercules der han fortsatt utmerker seg. Nå er han tatt ut til 12-årslaget for hele Valenciaregionen.
Det er spiss Cayetano er og vil bli. Med forbilder som Messi er det store for en ung spiller å score mål. Han som er født det samme året som Messi debuterte for FC Barcelona! Og FC Barcelona er selvfølgelig yndlingsklubben og et mål for framtidig fotballkarriere for gutten som bare kjenner til en norsk klubb, men det er til gjengjeld Rosenborg.
Cayetano innrømmer også at han har et ønske om å spille på det spanske landslaget når han blir stor. Alternativt kan han jo flytte til Norge og spille på landslaget der. Kravene er ikke så store i Norge, sier han. Og vi tror ham så gjerne.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com