DNSCB - Fotball med Peder

Tekst: DNSCB

Vi har snakket med en elev som aktivt driver med fotball: Peder.
Peder 11 år i 6.klasse.
Grunnskolen ved DnsCB har 204 elever. Mange av elevene elsker å spille fotball. I Spania er fotball noe man spiller ute året rundt.
Peder Vareide Augestad ble født samme år som Brann ble cupmestre, i 2004. Når vi spør han om norske favorittlag nøler han, men Åsane og Brann blir trukket fram av gutten som er født i Åsane i Bergen, og som flyttet med sin bror Ole og foreldrene til Alfaz del Pi for fire år siden.
Spør du Peder om favorittlag er det ikke mye nøling å spore: Barcelona – Barca! Han har sett Barcelona spille to ganger mens han har bodd her. Kampen mot AC Milan, der Barcelona vant 3-1, har festet seg i hode og kropp hos gutten.
Peder er elev i 6.klasse. Han forteller om hyggelige lærere og greie medelever, samtidig som han bedyrer at han nok ikke vil flytte tilbake til Norge med det første. Og det er ikke bare skolen som gjør at han vil fortsette å bo i Spania. Venner, friminutter, været og ikke minst fritiden er det som gjør at mor og far nok må bruke mye ressurser og ekstrem overtalingsevne hvis de skulle vurdere å flytte tilbake til Bergen.
Som mange andre elever ved DnsCB spiller han fotball på fritiden. Laget til Alfaz del Pi han spiller på, har spillere fra Russland, Amerika, Cuba, Norge og selvfølgelig Spania. De spiller kamper mot samme årskull i nabokommunene. Og ved siste turnering ble laget til Peder nummer 4 av 16. Ikke verst. Og hvem scoret halvparten av målene? Jo selvfølgelig den unge, ivrige gutten fra det regnfulle Bergen, Peder!
Om han har lært spansk? Ja, bedyrer han. Men det er ifølge Peder ikke bare skolens fortjeneste; det var som medlem av fotballklubben han lærte å snakke skikkelig, forsikrer den pliktoppfyllende gutten som umiddelbart stikker av for å ha en time matematikk. Man kan ikke gå glipp av undervisningen!

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com