DNSCB - Fotball er for jenter

Tekst: DNSCB

De er 13 år, går i 8.klasse ved Den norske skole Costa Blanca og heter Malin Kvinge Aalen og Vilde Wendel Nyberg. Det de også har til felles er at de er lidenskaplig opptatt av fotball. Høsten 2016 begynte venninene på jentelaget til Benidorm. For jenter spiller også fotball i Spania. Men kanskje ikke så mange norske jenter, på 12 – 16-laget til Benidorm er de eneste norske innslag og de eneste fra «utlandet».
Kvinnefotball er ikke like kjent som fotball for menn i Spania. Men eliteserien for kvinner ledes av Atletico Madrid og har kjente lag som Barcelona og Valencia i toppen. De om lag 20 jentene på laget til Benidorm er ennå et stykke fra eliteserien, men både Malin og Vilde ønsker å nå toppen når de tre dager i uka bruker kreftene sine på å trene og spille fotball. Landslaget er målet.
Og hver helg spiller de kamper, ofte i Valencia. Det er 13 lag i serien, og Benidorm er på 3. plass. Malin er spiss, mens Vilde spiller høyre ving. Begge har scoret mål for laget sitt. Og anbefalingen til andre jenter er klar: Dere må begynne å spille fotball!
Når de fyller 16 år går de over til damelaget. Begge ønsker de å fortsette på Den norske skole Costa Blanca og med fotball. Utdanningsvalget har de bestemte jentene allerede tatt: Vilde skal bli lærer, mens Malin ønsker å bli lege. Og er de like bestemte som med fotballen tror vi nok at de også her når målene sine.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com