DNSCB - Drilling med drillpikene

Tekst: DNSCB
 På 1930-tallet oppsto den moderne drillen i USA. Utover 1950-tallet ble det en stor sport som delte seg i korpsdrill og sportsdrill. Utover 50-tallet kom korpsdrillen også til Norge, i første omgang til Oslo, men etter hvert spredte den seg utover hele landet. Norske utøvere deltar nå både i EM og VM i drill hvert år.
Emilie Ystad og Maja Tvedt går i 2. klasse ved Den norske skole Costa Blanca. Emilie er 7 år, mens Maja har akkurat fylt 8. De bor ikke i Norge lengre, men vet at de kommer fra Stavanger (Maja) og Oslo, eller var det Tønsberg for Emilie sin del. Helt sikre er de ikke på hvor lenge de har bodd i Spania men begge gikk her også i 1. klasse, og Emilie har gått i barnehage her i Spania.
Drilling er de opptatt av, og begge går hver mandag på drillkurs i Albir til Yvonne. Her lærer de stadig nye triks, noe de flittig demonstrerer når vi slår av en prat med dem. «Pannekake» er et triks, «Pariserhjul» likeså, selv om de er litt usikre på at det heter det – eller om de har funnet på navnene selv. Men flinke er de, og morsomt synes de det er.
Yvonne driver altså drillkurs i Albir for en rekke jenter helt opp til 7.klasse forteller de ivrig. Og de har musikk til. Ikke levende korps riktignok, men en fin mobil med høytalere.
De anbefaler sterkt andre til også å begynne med dette. Og 17. mai skal de drille i toget. Det blir årets begivenhet!
Dette er andre året de er med på drilling og de vil fortsette med dette hele livet, bedyrer de. Før de haster tilbake til klassen og yndlingslæreren Ola. Ola er så grei og morsom, sier de, før de driller seg ut av rommet uten å knuse vinduet.
To ivrige og kjekke jenter som gleder seg til mandag.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com