DNSCB - Crossfit

Tekst: DNSCB
8 år gammel kom Olivia Skogstrand fra det regnfulle Bergen til Alfaz del Pi i Spania. Nå er hun elev ved Den norske skole Costa Blanca i 8.klasse og har blitt 13 år gammel. Foruten å flytte til et nytt land, få nye venner og begynne på ny skole har Olivia fått inspirasjon fra Greg Glassmann.
Sammen med Lauren Jenai startet han i år 1996 fitnesidretten CrossFit. Dette utviklet seg fra et treningsprogram til en konkurranseidrett etter år 2000. Bare i USA har CrossFit 13 000 aktive deltakere.
Hva er CrossFit?
CrossFit er som sagt en idrett. Man trener og konkurrerer. Disiplinene er mange; løping, vektløfting, turn og mange andre gymnastiske øvelser. Her er det snakk om spenst, styrke og utholdenhet. Og Olivia har virkelig utholdenhet. 6 dager i uka trener hun flere timer om dagen ved CrossFit Albir – 4 Quatro.
Blant elevene ved DnsCB er hun den eneste som har holdt ut og i over ett og et halvt år beveget seg fra å synes dette var morsomt til å ta sporten seriøst. Mange har forsøkt, men hun er i dag den eneste ved skolen som har som mål å bli virkelig god i sporten.
CrossFit Albir har mange utøvere i forskjellige aldersgrupper og fra forskjellige land. Noen nordmenn, dansker, svensker, hollendere og i særdeleshet spanjoler driver med denne krevende sportsgrenen.
Hva er målet ?
Olivia har et mål. Hun ønsker å dra til USA i 2018, når hun er gammel nok, for å konkurrere med deltakere fra hele verden. CrossFit Games går av stabelen hvert år i februar. Der konkurreres det i flere dager i ulike aldersgrupper. Treneren til Olivia i Albir har tro på at hun kan klare det, det samme har venninnene hennes. Olivia trener for å konkurrere. Og hun er god.
Bergen eller Spania ?
For å nå sitt mål ønsker Olivia å bli boende i Spania.
Miljøet for sporten i Bergen er kanskje mer laber? I alle fall har hun greid å overtale familien sin om at dette ønsker hun og fortsette med, og at Spania og Alfaz del Pi er det stedet hun best kan utvikle seg innenfor CrossFit.
Olivia anbefaler CrossFit for alle som ønsker nye utfordringer og liker å trene hardt for å nå målene sine. Du må like nye utfordringer. «Jeg begynte med fotball, men det var ikke noe for meg» sier hun og innrømmer at hun i en periode var litt lat. Det er hun ikke nå lengre!
Og ønsker du å se henne utøve CrossFit kan du velge disse Instagramkontoene:
Oliviains_ eller Oscrossfit

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com