DNSCB - 17.Mai i Alfas del Pi 2016

Tekst: Jorid Skinnehaugen Myhre, DNSCB
 Rektor ved Den norske skolen Costa Blanca og leder av 17. mai-komiteen 2016
Jeg ble valgt som leder av 17.mai-komiteen 2016 etter kun måneder i Spania og hadde aldri deltatt på feiring av nasjonaldagen i utlandet før. Det var derfor med stor spenning og undring jeg gikk dagen i møte. Spørsmålene var mange. Hvordan er opplevelse av feiring av 17. mai her i Spania? Vil det oppleves rart og litt påtrengende å feire sin egen nasjonaldag her? Eller skulle det bli en høytidsdag basert på norske tradisjoner, og med barn i fokus?
Dagen startet med en høytidelig flaggheising for elever, ansatte og foreldre ved Den norske skolen Costa Blanca. Elevrådsleder for grunnskolen, Hanna Skarstein Bakka, holdt en tankevekkende og flott appell, og elevene ved skolen underholdt med dikt og sang.
Et langt skole- og borgertog med ordfører i Alfaz del Pi, Vicente Arques Cortes, og Orchestra «CIM» i spissen, tok oss gjennom gatene i sentrum ned til Casa de Cultura. Der var det anslagsvis 1200 mennesker som fikk hilsninger fra ordfører og kongen via konsulen i Benidorm. Elevrådsleder for videregående skole, Martha Josefine Melkild, holdt dagens festtale. Hun var veldig spent på forhånd, men det gikk helt suverent.
17. mai-feiringen ble barnas dag med pølser, is og brus! Barn fra Costa Blanca Barnehagen og elever fra 1. klasse til de eldste på videregående skole fra DnsCB, underholdt de frammøtte på Den norske klubben.
Dugnadsånden fra de frivillige var stor denne dagen. Den norske klubben sørget for bevertning hele dagen, og foreldre på skolen stod for organisering av leker og bidro til praktisk hjelp. Kommunen stilte også med uunnværlig hjelp.
17. mai ble en slik festdag jeg håpet på. Det å få lov til å markere nasjonaldagen og kunne kjenne på sine røtter – det skal vi være takknemlig for. Vi skal fortsatt vise ydmykhet for nettopp dette. Vi skal videre ha den gode dialogen med lokalbefolkningen og med kommunen. På den måten kan vi fortsatt følge tradisjonen slik at vi neste år kan markere 17. mai for 46. gang her i Alfaz del Pi.

Kommentarer

Finn flere eiendommer på boispania.com